Scorett lanserar påse i återvunnen polyester16 maj 06:30

​Plastpåsarnas negativa miljöpåverkan är långt ifrån någon nyhet. Som en del i engagemanget i One Bag Habit har Scorett tagit fram ett hållbart och snyggt alternativ som kan användas om och om igen.


Scorett lanserar påse i återvunnen polyester

Plastpåsarnas negativa miljöpåverkan är långt ifrån någon nyhet. Som en del i engagemanget i One Bag Habit har Scorett tagit fram ett hållbart och snyggt alternativ till den traditionella påsen, som kan användas om och om igen.

Bärkassen som Scorett tagit fram är gjord av återvunnen polyester, som har flera fördelar för miljön. Det går åt mindre energi vid tillverkningen av återvunnet material och användningen av olja, som är ett icke förnybart material, minskar. Även kemikalieanvändningen och utsläpp av växthusgaser minskar. Dessutom minskar avfallet eftersom man vid tillverkningen använder bland annat gamla PET-flaskor.

För designen som är tryckt på flergångspåsen står ingen mindre än konstnären och Scorettmedarbetaren Alexander Arlbrandt. Med sin bakgrund inom graffitin har han skapat en tygväska som för tankarna till gatukonstens bildspråk. Påsen tillverkas i en begränsad upplaga och finns att köpa i Scoretts butiker.

Scorett och One Bag Habit

Sedan den 5 juni 2017 är Scorett anslutna till One Bag Habit och tar betalt för påsar i alla butiker. Initiativets syfte är att bidra till en mer hållbar miljö och en minskad konsumtion av påsar, som ett svar på det EU-direktiv som trädde i kraft den 1 juni 2017. Pengarna från försäljningen av påsar går till ändamål som driver hållbar utveckling, inom miljö eller sociala frågor.

Nyheten har taggats med följande taggar
scorett scorett footwear ab one bag habit

Till alla nyheter
pixel