PIRELLIS NYA DUBBDÄCK ICE ZERO 2 GÖR SIN DEBUT UNDER ALPINA VÄRLDSMÄSTERSKAPEN I ÅRE11 feb 08:23

Pirellis nya dubbdäck Ice Zero 2 gör sin debut under en exklusiv förhandsvisning under Alpina världsmästerskapen i Åre, där Pirelli är huvudsponsor. Audis e-tronbilar som används av eventorganisationen och under iskörningsupplevelsen, är utrustade särskilt med Ice Zero FR och Ice Zero 2. Ice Zero 2 är framtaget för att möta mobilitetsbehoven för bilar inom premiumsegmentet.


PIRELLIS NYA DUBBDÄCK ICE ZERO 2 GÖR SIN DEBUT UNDER ALPINA VÄRLDSMÄSTERSKAPEN I ÅRE

Åre – 11 februari, 2019 – Pirellis nya dubbdäck Ice Zero 2 gör sin debut under en exklusiv förhandsvisning på vägarna i Åre under Alpina världsmästerskapen, där Pirelli och Audi är huvudsponsorer. Pirelli har utrustat Audis e-tronbilar, särskilt med Ice Zero FR och Ice Zero 2. E-tronbilarna används av eventorganisationen och under Audis iskörningupplevelse. Ice Zero 2 däcken är framtagna för att möta mobilitetsbehoven för bilar inom premiumsegmentet som färdas på de nordiska vägarna. Den officiella lanseringen kommer att ske på Pirellis egna testcenter i Flurheden, Lappland, under andra delen av februari.

MAXIMAL KONTROLL UNDER DE SVÅRASTE FÖRHÅLLANDEN

I samband med Alpina VM i Åre har Pirelli fokuserat på två däcktyper: Ice Zero FR, friktionsdäck anpassat för nordisk vinterkörning, och det nya Ice Zero 2, för mer extrema förhållanden. Det nya dubbdäcket är framtaget för premiumbilar, inklusive elbilar. Elektriska bilar, som ger fullt vridmoment redan vid låga varvtal, kräver maximalt dragkraft, speciellt vid typiska vinterförhållanden med dåligt grepp på snö- och istäckta vägbanor. För Ice Zero 2 har ingenjörerna också arbetat med att sänka ljudnivån från vägen. Komfort och låg ljudnivå är en särskilt grundläggande kvalitet hos en elbil, som Audi e-tron. Nya e-tron är den första elektriska modellen från Audi som har en toppeffekt på 300 kW, 664 Nm vridmoment i boost-läget och en körsträcka på mer än 400 kilometer i WLTP-cykeln. Resultatet är en SUV med sportbilsprestanda, den accelererar från 0 till 100 km/h på mindre än sex sekunder. Däckets SUV-version heter Scorpion Ice Zero 2.

PIRELLI OCH VINTERSPORT

Pirelli har en lång tävlingshistorik och har uttryckt denna passion inte enbart genom motorsport. Det milanesiska företaget är också närvarande inom vintersport och är nu för andra gången sponsor av Alpina Världsmästerskapen (efter VM 2017 i St. Moritz, Schweiz). Pirelli är också sponsor för Ishockey-VM som i går av stapeln i Slovakien. Sponsorskapet för VM i alpin skidåkning och ishockey sträcker sig fram till 2021. Pirelli är också sponsor av det italienska vintersportförbundet, FISI (Federazione Italiana Sport Invernali) sedan 2015, ett åtagande som är bekräftat fram till 2021.

Nyheten har taggats med följande taggar
ice zero 2 åre 2019 alpina vm 2019

Till alla nyheter
pixel